Gescheurde rubbers in de koelkast of vriezer? Met dit handige middeltje is dat verleden tijd

De rubbers gaan zo veel langer mee

De rubberstrips in de koelkast en de vriezer kunnen na verloop van tijd scheuren. Dit is niet alleen naar, omdat je weet dat er iets stuk gaat in de koelkast, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Vervang de rubbers dus als je een scheur ziet en voorkom dat de nieuwe gaat scheuren door een heel simpel middeltje te gebruiken. 

Je hebt het waarschijnlijk al in huis.

Schimmelen
Het risico van de gescheurde rubbers is dat het kan gaan schimmelen. Er kan vuil en water inkomen en dat zorgt ervoor dat je schimmel in de deur krijgt. Dat is natuurlijk niet wat je bij je verse eten wil hebben. Daarbij zorgt het er ook voor dat je koelkast minder goed koelt, waardoor je eten sneller bederft.

Talkpoeder
Om dit alles te voorkomen is het belangrijk om de rubbers scheurvrij te houden. Vervang ze dus zo snel mogelijk als je een scheur ontdekt. Om te voorkomen dat er nieuwe scheuren ontstaan heb je alleen wat talkpoeder nodig. Dit zorgt ervoor dat de scheuren uitblijven en je langer met de rubbers kunt doen. Sprenkel wat talkpoeder op de rubbers en wrijf dit met je vingers goed uit. Je zult zien: je rubbers scheuren niet zo snel meer!

Deze tip bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Stofzuigeren | Beeld: wikihow