Mag je glas wel of niet opzuigen met de stofzuiger?


En ook deze dingen mag je eigenlijk niet opzuigen met de stofzuiger

Met regelmaat stofzuigen voorkomt dat je huis een grote stofbende wordt, maar een dergelijke Henry wordt ook tevoorschijn getoverd bij ongelukjes, bijvoorbeeld wanneer een glas in tig scherven op de grond ligt. Maar is het op zo’n moment wel een goed idee om de hulp van je stofzuiger in de schakelen? Deze dingen mag je eigenlijk niet opzuigen met de stofzuiger.

Het kan de levensduur van je stofzuiger aanzienlijk verkorten.

Glas

Laten we maar meteen beginnen met dat wat veel mensen oplossen met het huishoudelijke apparaat: het opzuigen van glasscherven. Helaas is dat nu net iets wat je niet moet doen, hoe handig het ook is. Het scherpe glas kan je apparaat beschadigen. Hoe precies? De stofzuigerzak kan doorboort worden door de glasscherven en dat kan een enorme rommel achterlaten. Ook kan het de slang van je stofzuiger beschadigen.

Water

Natuurlijk komt niemand op het idee om de stofzuiger erbij te pakken wanneer een glas water is omgegaan, maar het gebeurt weleens dat er nog een klein plasje water in de keuken ligt waar je met de stofzuiger overheen gaat. Helaas kan er schimmel ontstaan wanneer er water in je stofzuiger terechtkomt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over elektrische storingen die water kan veroorzaken. Gebeurt dat laatste? Dan is de kans klein dat je stofzuiger nog te repareren is.

Make-up

Heb je heel onhandig je make-up op de vloer laten vallen? Laat de stofzuiger dan voor wat het is als het op tapijt terecht is gekomen. Door te pogen het poeder op te zuigen, kan het juist dieper in je tapijt gaan zitten wat voor nog meer rommel zorgt.

Lange haren

De haren van je hond kun je prima opzuigen, maar te veel lange haren moet je niet proberen weg te werken met de stofzuiger. De lange haren kunnen om de borstel van je stofzuiger heen gaan zitten en dit zorgt er weer voor dat de stofzuiger niet naar behoren werkt.

Lees ook: Waarom een lege keukenrol het ideale hulpstuk bij het stofzuigen is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: One Good Thing By Jillee | Beeld: Pixabay