Heb jij glazen deuren of wanden in je badkamer? Met DEZE tip zorg je ervoor dat er geen kalkaanslag op komt!

kalkaanslag

Zeg maar dag tegen kalkaanslag!

Je herkent het vast wel; ben je supertrots op je mooie glazen douchecabine, zit ie voordat je het weet onder de kalkaanslag. Jammer! Als de kalkaanslag eenmaal aanwezig is, is het een hels karwei om dit te verwijderen. En is het eindelijk gelukt, kun je twee weken later weer! Dat kun je voorkomen met ons handige trucje!

Kalkaanslag is een hardnekkig en vervelend probleem dat zich vaak in de badkamer op kranen en glazen wanden nestelt. Als we douchen en we de douchecabine naderhand niet snel genoeg afdrogen gaat het kalk dat in ons leidingwater zit zich afzetten op het sanitair. Dit ziet er hartstikke vies uit en maakt dat je douchecabine dof oogt. Gelukkig kun je jezelf alle ellende besparen met de volgende tip!

Dit heb je nodig: 

  • WD40
  • Pluisvrije doek

Zo doe je het:

Zorg er als eerste voor dat je douchecabine (zo goed als) vrij is van kalk. Spuit vervolgens WD40 op de plekken waar je kalkaanslag wilt voorkomen. Laat even inwerken, spoel af en wrijf droog met een pluisvrije doek. Door je glazen deuren/wanden in te vetten met WD40 ontstaat er een beschermend laagje op het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kalk in het leidingwater zich niet kan afzetten op het glas. Ideaal toch?

Lees ook: Aan deze symptomen herken je dat je lever aan het vervetten is

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest