Dit is waarom je glazen moet schoonmaken met rijst en azijn

Glazen, vazen, opbergschalen, waterflessen: zo worden ze weer brandschoon!

Glazen voorwerpen schoonmaken is zo eenvoudig nog niet. Ze komen soms vol aanslag uit de vaatwasmachine of hebben allerlei lastig te bereiken hoeken en gaten (denk aan waterflessen). Gelukkig krijg je ze met deze tip weer kraakhelder.

Wat heb je nodig

Waarschijnlijk heb je alles al in je keukenkastje staan. Voor het grondig schoonmaken van glazen en glazen voorwerpen meng je water met een paar druppeltjes afwasmiddel, een theelepel natuurazijn en een kopje ongekookte rijst. Ja, echt waar!

Wat ga je doen

Doe de rijst, afwasmiddel en azijn in het glas, de fles of de vaas en vul vervolgens tot aan de rand met water. Plaats je hand over de opening van het glas of doe de dop op de fles en schud goed. De rijst schraapt het vuil als het ware van het glas. Herhaal nog een keer indien nodig. Spoel dan af en laat het glas opdrogen.

Waarom werk dit?

Rijstkorrels zijn klein genoeg om alle hoeken en gaten te bereiken, maar groot genoeg om vervolgens niet vast te blijven zitten. Ook kunnen ze glazen goed schoon schrobben zonder schade toe te brengen aan het materiaal. Heb je erg vieze glazen? Laat ze dan eerst een nachtje staan met azijn erin voordat je de rijsttruc toepast.

Lees ook: 5 simpele manieren om je auto schoon te houden

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Angelo Abear