Goed om te weten: op deze manier verwijder jij makkelijk zonnebrand uit je kleding

zonnebrand

Héél handig om te weten

Het is natuurlijk super belangrijk om je dagelijks in te smeren met een goede SPF. Alleen is er waarschijnlijk één specifiek ding waar je niet omheen kunt als je eenmaal begint met smeren: het gaat óók in je kleding zitten. Enne, als het dan een zonnebrandcrème is dat niet meer uit je kleding gaat, dan baal je pas écht als een stekker. Maar geen zorgen! Gelukkig zijn er een aantal tips die jou kunnen helpen om deze crème weer uit je kleding te krijgen.

Groene zeep

We weten allemaal dat groene zeep een échte lifesaver is. En ja, óók bij het verwijderen van zonnebrandvlekken in je kleding. Het enige wat je hoeft te doen is de vlekken insmeren met groene zeep en wat water. Vervolgens laat je dit een paar uurtjes intrekken en wrijft er daarna stevig overheen met je handen. Dan gooi je je kleding een keer of twee in de was en tada! Je kleding is weer zo goed als nieuw.

Wasbenzine

Heb je wel eens gehoord van wasbenzine? Dan weet je vast en zeker ook dat dit ook kan helpen met het verwijderen van zonnebrandvlekken. Je doet was wasbenzine op een wc-papiertje en dept het op de vlekken. Daarna spoel je de kleding grondig uit en stop je het in de wasmachine. Op deze manier zijn de zonnebrandvlekken verdwenen als sneeuw voor de zon. Tip: heb je meerdere vlekken in je kleding? Dompel dan het gehele kledingstuk in de wasbenzine.

Afwasmiddel

Ook afwasmiddel is een goed middeltje om zonnebrandvlekken te verwijderen. Dit komt omdat afwasmiddel vaak op oliebasis is gemaakt. Smeer wat afwasmiddel op de vlek, laat dit eventjes intrekken en was het daarna grondig uit. Et voilà!

Glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel is ook nog een goed middel om zonnebrandvlekken uit je kleding te krijgen. Breng een beetje aan op de vlek en laat dit een nacht (!) intrekken. Daarna hoef je het kledingstuk alleen nog maar in de wasmachine te gooien en je kledingstuk is weer zo goed als nieuw.

Lees ook: Goed om te weten: zo verwijder je grasvlekken uit je broek

Bron: Margriet | Beeld: Adobe Stock