Goed om te weten: zo dweil jij streeploos je vloer

dweilen streeploos

Aha!

Tijdens het ramen lappen streef je natuurlijk altijd naar streeploze schone ramen. Maar wist je dat er nóg iets is in je huis wat veel strepen kan bevatten wanneer jij het hebt schoongemaakt? Enne, waarschijnlijk verwacht je het niet meteen, maar dat heeft alles te maken met je vloer. Wanneer jij dweilt kunnen er namelijk heel wat strepen ontstaan op je vloer. 

Juiste middelen en techniek

Volgens BNN VARA heeft het niet per se te maken met je schoonmaakskills wanneer je strepen op je vloer ziet na het dweilen. Volgens hen zit het namelijk allemaal in de juiste schoonmaakmiddelen en de juiste techniek.

Allereerst verwijder je al het vuil van de vloer – net zoals bij het ramen lappen, dus. Dit betekent dus dat je alle zichtbare vlekken op de vloer eerst grondig verwijdert voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met dweilen.

Hier moet je op letten

Wanneer je wil gaan beginnen met dweilen, moet je ervoor zorgen dat je niet te veel schoonmaakmiddel of allesreiniger gebruikt. Veel mensen maken hier juist de fout. Let wel goed op dat je eerst goed kijkt wat voor vloer je hebt, niet alle vloeren kunnen tegen bepaalde schoonmaakmiddelen.

Ook goed om te weten is dat je tijdens het dweilen van je vloeren niet moet gaan werken met heet water. Voor het dweilen van je vloer kun je namelijk beter kiezen voor koud water. Waarom? Omdat er door warm water juist zeepresten kunnen blijven zitten op je vloer en juist daar komen die vervelende strepen van.

Zo dweil je op de juiste manier

Als laatste heb je de juiste materialen nodig voor het dweilen van je vloer. Zo gebruik je altijd schone doeken en een schone dweil. Wanneer je weer klaar bent met dweilen, was je de dweil dan ook altijd op zestig graden. Maar waar moet je nou eigenlijk beginnen? Wij vertellen je het nog even stap voor stap.

  • Allereerst maak je de ruimte zo vrij mogelijk. Probeer dus zoveel mogelijk van de vloer af te halen, zodat je bijvoorbeeld niet langs tafelpoten moet manoeuvreren.
  • Daarna steek je je dweil in een sopje en wring je dit zo goed mogelijk uit.
  • Zorg dan dat je van voor naar achter dweilt, op deze manier vergeet je geen plekken in huis en kan je de vloer rustig laten opdrogen.

Lees ook: Hierdoor word je intoleranter voor lactose naarmate je ouder wordt

Bron: Margriet | Beeld: Pexels