Goed om te weten: zo verwijder je grasvlekken uit je broek

grasvlekken

Makkelijker kan bijna niet!

Nu de zomerse temperaturen eindelijk beginnen door te komen, is het logisch dat je steeds vaker buiten bent. Des te groter de kans dat jij bijvoorbeeld lekker in het gras vertoefd om van de zon te genieten. Echter, is de kans op groene vlekken in je kleding dan ook een stuk groter. Maar geen zorgen. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om deze grasvlekken uit je kleding te krijgen.

1. Groene zeep

Groene zeep is natuurlijk een handig middeltje voor een heleboel verschillende dingen, zo ook voor grasvlekken. Het enige wat je hoeft te doen is met een flinke scheut groene zeep over de vlek heen te gaan om het er vervolgens met de hand in te wrijven. Gooi je kledingstuk dan vervolgens in de wasmachine en tada: weg grasvlek.

2. Alcohol

Ook middelen met een hoog alcoholpercentage kunnen grasvlekken verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan middelen als sterilon. Pak een doek of wattenschijfje, doe hier wat alcohol op en dep op de vlek. Dan pak je het kledingstuk en breng je wat wasmiddel en vlekverwijderaar aan op het kledingstuk. Spoel dit dan goed uit met de hand en doe hem daarna nog een keer in de wasmachine. De vlek is als sneeuw voor de zon verdwenen!

3. Afwasmiddel

Ook afwasmiddel is een goed middeltje om grasvlekken uit je kleding te halen. Doe er een paar druppeltjes van op de grasvlek en wrijf dit vervolgens voorzichtig in met je hand. Laat het een paar minuutjes intrekken en spoel het dan goed uit. Daarna doe je het kledingstuk in de wasmachine en je kledingstuk is weer zo goed als nieuw.

4. Vlekverwijderaar

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Het allermakkelijkste middeltje om grasvlekken uit je broek te halen is natuurlijk een speciale vlekverwijderaar. Daarnaast is het ook helemaal niet moeilijk in gebruik. Je leest gewoon precies wat er op de verpakking staat en voila: de grasvlek is meteen verdwenen.

Lees ook: Kantoorbaan? Zoveel moet je bewegen om de hele dag stilzitten goed te maken

Bron: Vriendin | Beeld: Adobe Stock