Groene aanslag op je balkon? Met dit natuurlijke middeltje is het zo verdwenen!

balkon

Zo kun je straks genieten van een schoon balkon!

Veel mensen die een betonnen balkon hebben zullen het herkennen: in de loop der jaren wordt deze aangetast door het weer en verschijnt er een ontsierende groene aanslag op het beton. Zo wordt het opeens een stuk minder aantrekkelijk om erop te zitten als het zonnetje schijnt! 

Gelukkig kun je de groene aanslag snel verwijderen.

Geen chloorwater

Groene aanslag op tegels of beton is, als er veel regen valt, eigenlijk maar moeilijk te voorkomen. Toch is het een grote doorn in het oog. Veel mensen grijpen bij een groene gloed snel naar chloorwater om van mos en algen af te komen, maar jammer genoeg is dit hartstikke slecht voor de natuur. Ook de hogedrukreiniger wordt vaak van stal gehaald; dit werkt misschien eventjes goed, maar dit effect is van korte duur. Door de hogedrukreiniger wordt de structuur van het materiaal aangetast waardoor dit ruwer en poreuzer wordt en juist extra veel grip bieden voor mossen en algen.

Wel azijn!

Maar wat kun je wel doen, als je deze lente niet op een groen balkon of terras wilt doorbrengen? De oplossing is azijn! Veeg om te beginnen je balkon of terras goed schoon en zorg dat deze ontdaan is van bladeren of ander vuil. Meng dan een liter azijn en een liter water in een emmer en giet dit over het steen heen. Laat eventjes intrekken en schrob het hele geheel goed met een harde borstel. Laat opdrogen -het liefste wanneer het zonnetje schijnt- en je zult zien dat in de weken na de behandeling de aanslag uit zichzelf zal verdwijnen. Blijven er toch nog hardnekkige groene plekjes over, dan kun je deze eventueel later nog eens met een spuitfles met azijn en water bevochtigen.

Lees ook: Aanslag op je schutting? Zo kom je ervan af!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: duurzaamthuis | Beeld: Tips en Weetjes ©