Ontsierende groene aanslag op je schutting is zo verdwenen met dit ouderwetse middeltje

schutting

Groene aanslag is niet opgewassen tegen dit middeltje uit grootmoeders tijd

Heel erg mooi wordt je tuin er niet van, die groene aanslag op je schutting. Nu de tijd is aangebroken dat we lekker op het terras kunnen zitten, willen we wel dat dat terras er piekfijn uitziet. Een groene omrastering past natuurlijk niet bij het perfecte plaatje! Geen nood, met dit ouderwetse middeltje ben je er zo van verlost. 

Groene aanslag op de schutting is zo verdwenen met dit middeltje uit grootmoeders tijd.

Lenteschoonmaak

Het is de perfecte tijd om lekker in de tuin bezig te gaan: de terrastegels schoonmaken, onkruid wieden -met deze tip hoef je er bijna geen moeite voor te doen- en de houten tuinmeubelen een opfrisbeurt geven. Veel mensen vergeten vaak de schutting ook onderdeel te maken van deze lenteschoonmaak, maar ook deze verdient wel wat aandacht. Want in de winter hebben mos en schimmels hoogtij gevierd en zich lekker op je schutting genesteld. Gelukkig biedt ouderwetse groene zeep een uitkomst.

Schutting

Los een gelijke hoeveelheid groene zeep en soda (ongeveer vijf eetlepels) op in een ruime hoeveelheid warm water. Roer het mengsel goed door elkaar en smeer een kleine hoeveelheid ervan over de schutting heen. Laat goed inweken. Neem een half harde borstel en schrob hiermee de schutting. Zorg ervoor dat je niet een hele harde borstel zoals een staalborstel gebruikt; hiermee kun je het hout beschadigen. Zodra je ieder plekje hebt geboend kun je de schutting schoonspoelen met water. Je zult zien dat hij weer stralend schoon is!

Lees ook: Groene aanslag op je balkon? Met dit natuurlijke middeltje is het zo verdwenen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Tips en Weetjes ©