Dit is de grootste fout die mensen maken met dweilen

dweilen

Je dacht waarschijnlijk dat dit juist goed was

De vloer dweilen is een van de dagelijkse klusjes in veel huishoudens. Waar de een elke dag dweilt, dweilt de ander misschien één keer per week. Met dweilen voorkom je immers veel stof en viezigheid in je huis, maar dan moet je er tijdens het dweilen wel voor zorgen dat je deze fout niet maakt. 

Dweil jij ook altijd met warm water?

Dweilwater

Het lijkt ons zo logisch om de vloer te dweilen met warm water, maar we blijken daar hartstikke fout mee bezig te zijn. Volgens experts is dit de meest gemaakte schoonmaakfout wanneer het op dweilen aankomt. We zijn namelijk geneigd om ons emmertje met sop te vullen met warm water, maar je moet juist koud water gebruiken. Aha!

Zeepresten

Het is veel beter om de vloer te dweilen met koud water. Warm water verdampt veel sneller en hierdoor raakt het water veel geconcentreerder waardoor er veel zeepresten achterblijven op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat de vloer gaat plakken en dat je strepen achterlaat bij het schoonmaken. Het is daarom beter om koud water te gebruiken met een klein beetje, maar voldoende schoonmaakmiddel.

Chloor

Nu we het toch over schoonmaken hebben. Een veelgemaakte fout treedt ook op wanneer mensen met chloor in de weer zijn. Er wordt nog weleens gedacht dat chloor of bleek ook middelen zijn die je kunt gebruiken om oppervlakten te reinigen, maar dat klopt niet. Chloor kan wel een toilet ontsmetten, maar het is geen schoonmaakmiddel en het heeft ook geen ontkalkende werking.

Lees ook: 6 fouten die iedereen maakt bij het gebruiken van de oven

Beeld: Unsplash