Dit zijn de grootste irritaties in het huishouden

‘Zucht, jíj zou het vuilnis toch buiten zetten?’

Wie onder één dak woont met zijn of haar partner, weet dat samenwonen niet altijd over rozen gaat. Met name het huishouden kan nog weleens een struikelblok zijn. Waar je partner zich groen en geel ergert aan jouw vieze borden die overal rondslingeren, zijn de volle vuilniszakken die jouw liefje al dagen geleden buiten zou zetten, jou een doorn in het oog.

Herkenbaar?

Irritaties

Voor iedereen die de bovenstaande situatie herkent, is er een schrale troost: jullie zijn niet alleen! Irritaties in het huishouden komen namelijk bij heel veel stellen voor. Hoewel beide partners waarschijnlijk hun stinkende best doen, kan het voor de ander tóch schoner. Benieuwd wat de grootste ergernissen zijn in het huishouden? Wij vertellen het je.

Rommel

De website Keukenloods.nl liet een onderzoek uitvoeren onder 1.019 Nederlanders over de irritaties in het huishouden. Hieruit bleek dat het maken van rommel – om het vervolgens te laten liggen – de grootse veroorzaker is van ruzie tussen partners. Met name vrouwen ergeren zich aan de troep van hun partner. Mannen beklagen zich op hun beurt weer over het gezeur over de ‘zogenaamde rommel’. In een uitzonderlijk geval beklaagde de man zich juist over het ‘sloddervosgedrag’ van zijn partner.

Hygiëne

Op twee in het lijstje staat huiselijke hygiëne. De gootsteen, koelkast, het fornuis: ze verdienen allemaal wat gedeelde aandacht. Is dat niet echt aan jouw partner besteed en erger je je dood aan die haren in het doucheputje of de etensresten in de gootsteen? Join the club! Een vierde van de Nederlanders heeft hierover weleens ruzie met zijn of haar wederhelft.

Taken

Naast het schoonmaken zijn ook andere taken onderwerp van discussie. Zo zegt ruim 17 procent van de ondervraagden ruzie te maken over wie er kookt. En kom je net thuis na het doen van de wekelijkse boodschappen? Verstop het bonnetje dan maar! 17 procent van de mensen maakt namelijk ruzie over de winkeluitgaven. Onder twintigers loopt dit percentage zelfs op tot 40 procent.

Lees ook: 7x waarom je wodka in het huishouden moet gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels