Hand op de knip: zo bespaar je op vaatwastabletten

vaatwastabletten

Kind kan de (af)was doen!

Een vaatwasser is hartstikke handig om te hebben, tot de vaatwastabletten op zijn. Gelukkig hoef je niet meteen een sprintje naar de supermarkt te trekken, want er bestaat een manier waarop je kunt besparen. En ja, daarmee kun je de vaatwasser blijven gebruiken. 

Doormidden breken

Besparen op vaatwastabletten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hoeft immers niet het hele tablet te gebruiken als je bijvoorbeeld een half programma draait of er alleen kleine bordjes ingaan. Wanneer je pannen schoon moeten, is het wel weer aan te raden om een heel blokje te gebruiken.

Vaatwaspoeder

Er bestaan 3-in-1 tabletten, maar je hebt ook vaatwaspoeder. Deze is niet alleen goedkoper, maar kun je hiermee ook makkelijk de hoeveelheid precies afstemmen op het vaatwasprogramma. Een snelle berekening laat al zien dat je met een wasbeurt dan veel minder kwijt bent (wasmiddel, glansspoelmiddel en zout kosten samen €0,10 per wasbeurt) dan bij een tablet, waarbij je zo’n €0,25 per wasbeurt kwijt bent.

Goedkoop shoppen

Gebruik je liever toch de all-in-one-tabletten, dan kan je hier ook nog op besparen door ze van een huismerk te kopen. Deze werken net zo goed en het scheelt op lang termijn een hoop geld. Ook kan het schelen door ze in de aanbieding te kopen. Zo weet je zeker dat je voorraad niet snel op is en is het niet elke maand een aanslag op je boodschappenkosten.

Lees ook: Vaatwastabletten kun je ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

Bron: Libelle | Beeld: iStock