Handig: met deze tips maak je je telefoon veilig schoon

telefoon-schoonmaken

Ook jouw telefoon moet regelmatig worden gereinigd

We hebben onze telefoon de hele dag in onze hand. Niet zo gek dus dat je telefoon een broeiplek is voor bacteriën. Daarom is het belangrijk dat je je telefoon af en toe een grote schoonmaakbeurt geeft. Met deze tips wordt het schoonmaken van je telefoon ontzettend makkelijk. Aan de slag! 

Bacteriën?

Zelfs jouw telefoon zit vol met bacteriën. Bacteriën die je met het blote oog misschien niet ziet, maar die wel degelijk aanwezig zijn. Deze bacteriën komen van je huid, maar ook van je vingers. Gedurende de dag raak je namelijk dingen als deurklinken aan waardoor er van alles aan je vingers kan blijven kleven. Sommige onschuldig, maar sommige ook niet. Het is namelijk ook mogelijk dat het poepbacterie E.coli of het griepvirus op je telefoon komt. Hier kun je dus wel ziek van worden. Daarom kun je het beste je telefoon regelmatig schoonmaken.

De telefoon schoonmaken

Pak eerst een pluisvrije doek, zoals een microvezeldoek of een brillendoekje. Maak de doekjes licht vochtig met wat water. Hiermee krijg je vuil en vetvlekken van je telefoon. Let op: doe dit niet met andere ruwe doeken, zoals een theedoek. Dit kan namelijk krassen op het scherm veroorzaken. Een reinigingsspray helpt je om alle bacteriën van het beeldscherm te krijgen. Zorg er wel voor dat je het niet direct op het scherm doet, maar spray het eerst op een doekje. Maak daarna ronddraaiende bewegingen over het scherm.

Geen alcohol

Pas op dat je geen producten gebruikt waar alcohol in zit. Vooral als je een screenprotector hebt. Deze kan anders gaan beschadigen. Ook het hoesje van je telefoon verdient een regelmatige poetsbeurt. Hiervoor kun je wel alcoholhoudende middelen gebruiken. Controleer bij twijfel altijd eerst de verpakking van het telefoonhoesje.

Ingang van je oplader

Tijdens het schoonmaken moet je goed oppassen dat er geen vocht in de ingang van je oplader of koptelefoon komt. Anders kan deze beschadigen en kapotgaan. Wanneer je het schoonmaakt, kun je dat dus het beste zonder vocht doen. Even blazen in de ingangen kan al helpen om de meeste stof en viezigheid weg te krijgen. Een paperclip kan ook helpen, met aan het uiteinde een paar laagjes plakband. Hierdoor kun je er makkelijk bij en beschadig je je telefoon niet.

Lees ook: Dit is hoe vaak je je oorbellen op zijn minst moet schoonmaken

Bron: MaxVandaag | Beeld: Unsplash, Paul Hanaoka