Handig: deze vrouw laat zien hoe je je oven schoonmaakt terwijl je slaapt

Weinig werk, maar een groot resultaat!

Het schoonmaken van de oven is stiekem een klusje waarmee we snel klaar willen zijn. Even een natte doek over de buitenkant en de binnenkant, en klaar is Kees. We weten ook wel dat de oven hier niet spic en span van wordt, maar door het formaat van de oven is het bijna onmogelijk om deze goed schoon te krijgen. Gelukkig bestaat er een manier waarmee je dat doet terwijl je slaapt. Kind kan de was doen!

Oven schoonmaken

Het is natuurlijk het beste om de oven iedere keer na gebruik even schoon te maken. Zo voorkomen we dat vuil en etensresten zich gaan opbouwen die je er later niet meer zo makkelijk af krijgt. Echter gaat het in de praktijk vaak anders en hebben we niet altijd zin in zo’n schoonmaakbeurt. Het vervelende gevolg is wel dat de oven een stuk moeilijker schoon te krijgen is wanneer dat al een tijdje niet is gebeurd. Althans, tot we deze tip van TikTok-gebruiker Mama Mila tegenkwamen.

Schoonmaken terwijl je slaapt

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn: de oven schoonmaken terwijl je slaapt. Toch is het echt mogelijk. Mila brengt een mix van verschillende producten aan op en in haar oven, vlak voordat ze gaat slapen. Terwijl de vrouw lekker gaat slapen, kan het schoonmaakmiddel een nachtje in de oven trekken. Et voilà, de volgende ochtend is de oven weer blinkend schoon!

Zo ga je te werk

Om te beginnen maak je een combinatie van baking soda, afwasmiddel en water. “Om je oven schoon te maken terwijl je slaapt, heb je een theelepel baking soda, een eetlepel afwasmiddel en een klein beetje water nodig”, legt de TikTokker uit. “Mix deze ingrediënten met elkaar tot je een pasta-achtige substantie krijgt en breng vervolgens een dunne laag hiervan aan in je oven. Wanneer je de volgende dag wakker wordt, haal je een doekje door je oven en verwijder je de pasta.” Om het helemaal af te maken, adviseert de vrouw om nog wat witte azijn door de oven te sprayen. “Zodat je zeker weet dat al het vuil en vet weg is.” Makkelijk, toch?

@mama_mila_

Oven cleaning made easy ? follow for more home tips and tricks ? #cleaningtiktok #cleaninghacks #homehacks #homerefresh #cleaningtips

? I’m So Pretty – chunkymonkeeyy

Lees ook: Feit of fabel: het voorverwarmen van de oven is helemaal niet nodig

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels