Handig: met deze tips ben je sneller klaar met strijken

strijken
Ideaal als je veel strijkwerk hebt!

De een ziet strijken als iets wat rustgevend is en voor de ander is het altijd weer een vervelend klusje. Hoe je het ook wendt of keert, het strijken moet een keer gebeuren. Ben jij iemand die strijken een rotklusje vindt? Doe je voordeel dan met de volgende tips.

Met deze tips is het zo klaar.

Vervelend klusje
Wanneer je na een lange dag een berg kleding uit de droger of van het rek haalt, zie je het vaak niet zitten om die stoffen ook nog eens te strijken. Je ploft veel liever op de bank met een knabbeltje. Helaas wordt het strijken niet door kaboutertjes gedaan, maar er is wel een manier waarop het strijken een stuk sneller gaat.

Een goed begin is het halve werk
Wanneer je je natte kleding uit de wasmachine haalt, is het belangrijk om je kleding goed uit te schudden. Strijk je kleding bovendien ook even glad met je handen voor je het ophangt. Hierdoor komen er minder kreukels in je was, waardoor je tijd kunt besparen tijdens het strijken.

Stoom je kleding
Wanneer je kleding erg is gekreukt, kan het monnikenwerk zijn om je kleding helemaal kreukvrij te krijgen. Bespaar jezelf de moeite door dit meteen te strijken, maar hang de kleding op in de badkamer. Wanneer je een hete douche neemt, zal je badkamer zich vullen met stoom waardoor de kreukels vanzelf uit je kleding gaan.

Sorteer je spullen
Haal je je wasgoed van de waslijn? Leg de stukken die tegen hoge temperaturen kunnen onderop in de wasmand. De stoffen die op een lage temperatuur gestreken moeten worden, komen hierdoor bovenop de stapel te liggen. Zo kan je strijkijzer langzaam opwarmen en beschadig jij je stukken niet.

Strijk eerst de kleine vlakken
Strijk je een t-shirt? Begin dan met het strijken van de kraag, strijk vervolgens de mouwen en strijk daarna pas het grootste oppervlak. Op deze manier zorg je ervoor dat je gestreken stukken niet opnieuw kreuken.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: archief