Handig: zó krijg je die grauw-witte schoenen weer wit

sneakers witte wit

Witte sneakers blijven zo ook écht wit!

Stiekem hebben we allemaal een haat-liefdesrelatie met onze witte schoenen. Ze zijn prachtig, maar voor je het weet zit er een vlek op. Eén drupje koffie of een zwarte veeg aan de zijkant. Gefrustreerd gooi je ze aan de kant, want ze lijken zo heel vies en onverzorgd. Je hebt de neiging om nieuwe schoenen te kopen, maar dat hoeft helemaal niet. Met een paar simpele trucs heb je ze weer als nieuw. 

Shampoo
Shampoo is één van die wondermiddeltjes. Gebruik wel de mildste variant. Babyshampoo is bijvoorbeeld heel geschikt om schoenen mee schoon te maken. Neem om dit te doen een schone doek of een oude tandenborstel en wrijf de shampoo hiermee op de schoen. Je zult zien dat de vlek tijdens het boenen zal verdwijnen en je schoen weer als nieuw is.

Wonderspons
De wondersponsjes komen hier ook weer van pas. Door de hoge dichtheid van deze sponsjes krijg je vlekken weg die je normaal niet weg krijgt. Je hoeft het sponsje alleen een beetje nat te maken en over de vlek te boenen. De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Veters
Mochten zelfs deze trucjes niet werken kan je altijd nog een potje witte nagellak kopen. Je schoenen worden er niet schoner van, maar je ziet de vlekken niet en dat ziet er toch wel beter uit. Het is in ieder geval goedkoper dan nieuwe schoenen kopen. Wat ook kan helpen om je schoenen een schoon uiterlijk te geven zijn nieuwe veters. Je schoenen lijken gelijk een stuk schoner. Ideaal!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Newsbake