DIT handige middeltje laat roestvrij staal (rvs) weer blinken als nooit tevoren!

Laat roestvrij staal weer schitterend glanzen!

Rondspetterend vet en kinderhandjes kunnen ervoor zorgen dat je roestvrij staal (RVS) van het sanitair of in de keuken onder de vlekken zit. Niet leuk, want het ziet er slordig uit en is natuurlijk veel mooier als het glanst.

Als je het schoonmaakt lijkt het vaak alsof de vlekken alleen maar erger worden en zich verspreiden, zodat er een vettige laag over je fornuis ligt. Gelukkig is er een supermakkelijk middeltje waarmee het rvs weer gaat glanzen als nieuw! Je kan dit schoonmaakmiddel zelf maken met maar drie ingrediënten:

Dit heb je nodig: Een pak zuiveringszout (baking soda), een fles vloeibare zeep (Driehoek) en een flesje glycerine (bij drogist of apotheek).

Zo maak je het: Meng driekwart kopje zuiveringszout met een kwart kopje vloeibare zeep en een theelepeltje glycerine en roer tot je een smeuïge pasta heb.

Zo gebruik je het: Gebruik een klein beetje van de pasta, doe het op een doekje en poets hiermee je sanitair en roestvrijstalen pannen mooi schoon. Pas overigens wel op met gelakte en aluminium oppervlakken of oppervlakken die snel krassen.

Zitten er vingerafdrukken op je afzuigkap of fornuis en wil je deze snel even wegpoetsen? Dit kan met een beetje olijfolie! Doe een klein beetje olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf zachtjes rond.

Bron: Margriet