Zo verwijder je hardnekkige koffievlekken uit kleren

Stap 2: Vloeibaar wasmiddel

Lukt het niet om de vlek weg te spoelen met alleen koud water? Wrijf dan lichtjes(!) een beetje vloeibaar wasmiddel in de vlek samen met koud water. Heb je geen vloeibaar wasmiddel? Dan volstaat een beetje afwasmiddel ook. Laat dit zo’n 5 minuten zitten, maar zorg dat de zeep niet indroogt. Spoel uit met schoon water. Is de koffievlek ouder? Dompel dan het gehele kledingstuk in een emmer met water nadat je het wasmiddel hebt ingewreven. Haal het er iedere 5 minuten uit om even zachtjes te wrijven om de vlek los te maken. Spoel goed na.

Stap 3: Azijn

Is de vlek nog steeds niet weg na een bad met wasmiddel? Pak dan een fles witte azijn erbij. Meng een klein schepje waspoeder met een beetje witte azijn en water tot er een papje ontstaat. Doe dit op de vlek en wrijf in met een oude tandenborstel. Spoel goed na.

Stap 4: Vlekverwijderaar

Lukt het echt allemaal niet? Probeer het dan nog met een vlekverwijderaar in de vorm van een gel. Smeer dit aan beide kanten van de vlek zodat het diep in de vezels van de stof kan trekken.

Stap 5: Checken

Het belangrijkste onderdeel van een vlek verwijderen is om altijd goed te checken of de vlek weg is voordat je het kledingstuk in de droger doet of warm wast. Houd de kleding omhoog tegen het licht om te kijken of de vlek echt weg is. Is dit het geval, dan mag het kledingstuk gewoon in de was. Als de vlek nog niet weg is, herhaal dan het hele proces.

Lees ook: 4 redenen waarom je een doosje baking soda bij je wasmachine moet zetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Videostill