Heb je ook zo’n hekel aan strijken? Met deze truc gaat het véél sneller

strijken

Zo maken we strijken net even leuker!

We weten natuurlijk niet hoe het bij jou zit, maar wij zijn absoluut geen fan van strijken. Wij wachten nog op de dag dat onze kleren kreukloos uit de wasmachine komen. Helaas is het nog niet zover en daarom zijn we nog steeds gebonden aan het strijkijzer, maar wij hebben een trucje waardoor het een stuk minder lang duurt. 

Van deze tijdswinstwordt jij gegarandeerd blij.

Aluminiumfolie
Het enige wat je nodig hebt voor deze truc is: een rol aluminiumfolie! Dit handige keukenproduct is ideaal bij het strijken. Haal de hoes van de strijkbout af en bekleed het met aluminiumfolie. Doe de hoes er vervolgens weer omheen en begin met strijken. Door het folie zal de warmte gereflecteerd worden, waardoor je twee kanten tegelijk kunt strijken.

Hanger
Wat je vooraf al een handje kan helpen is je overhemden aan een hanger hangen. Als je ze niet met knijpers ophangt zullen ze minder snel gaan kreukelen en zal je dus minder intensief hoeven te strijken. Zo kan je het je dus nóg gemakkelijker maken. Daarbij is een stoomstrijkijzer ook een stuk sneller dan een regulier strijkijzer.  In het vervolg zal je iets minder tegen die bult strijkgoed opkijken.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Unsplash