Met dit trucje maak je in 1 uur je hele huis volledig schoon

Voor een schoon huis heb je maar een uur nodig

Schoonmaken is absoluut geen hobby van ons, maar het hoort er nou eenmaal bij. Homily wil er ook het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden en daarom vroegen ze aan schoonmaakexperts hoe je je huis het beste kunt schoonmaken, zodat je er maar weinig tijd aan kwijt bent. Je hoeft er echt geen halve dag voor uit te trekken. Een uurtje per week is voldoende, wanneer je het op deze manier doet. 

Het is zo klaar!

Slaapkamer

Begin in de slaapkamers met je schoonmaakroute. Je moet rekenen op ongeveer tien minuten per kamer. Om het schoonmaken makkelijker te maken is het zaak om eerst alles van de vloer op te pakken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rondslingerende kleding. Verzamel dit allemaal in een wasmand. Haal vervolgens ook het bed af en doe ook het beddengoed in een wasmand. Maak het bed nu op met schoon beddengoed en neem alle kastjes en plankjes af met een microvezeldoek. Om effectief schoon te maken en geen plekjes te vergeten is het raadzaam om met de klok mee te stoffen. Til tijdens het stoffen ook alle spullen even op, zodat er geen stof onder de spullen achterblijft. Stofzuig vervolgens de kamer en gebruik een mop met een beetje sop om ‘m een frisse geur te geven.

Badkamer

Om je badkamer schoon te maken moet je een regel onthouden: zo min mogelijk losse spullen. Die zorgen er namelijk voor dat alles rommelig lijkt en dit maakt schoonmaken voor jou veel tijdrovender. In de badkamer ben je ongeveer tien minuten bezig. Spray eerst de wastafel, douche, bad, vloer en wc in met allesreiniger en laat dit even intrekken. Gooi wat toiletreiniger in de toiletpot en boen dit er even goed in met een toiletborstel. Neem de rest van de pot af met een microvezeldoek. Gebruik voor de rest van de badkamer een andere doek en boen hiermee de kranen, douche en bad. Mop als laatste de hele ruimte, zodat ook de vloer weer fris is. Bekijk voor de overige ruimtes pagina 2 van dit artikel.


Pagina 1/2