Hiermee verwijder jij op een gemakkelijke manier kalkaanslag

kalkaanslag

Wie had dat gedacht?

Kalkaanslag is natuurlijk nooit fijn. En het ergste is ook nog dat het na een aantal dagen gewoon weer terug is nadat je het hebt verwijderd. Erg vervelend dus! Gelukkig zijn er trucjes die ervoor zorgen dat het verwijderen van kalk wat makkelijker gaat. Met dít middel verdwijnt je kalkaanslag binnen no-time

Velletje bakpapier

We zien op social media steeds meer tips en tricks voorbijkomen op het gebied van schoonmaken. Erg handig natuurlijk, maar zijn ze ook allemaal net zo effectief? Dít trucje om kalkaanslag te verwijderen in ieder geval wel. Want wist je dat je met een velletje bakpapier heel makkelijk kalkaanslag kunt verwijderen? Deze TikTok-video laat zien hoe:

Glazen douchewand

Vooral bij het verwijderen van kalkaanslag op roestvrij staal is bakpapier een gouden uitvinding. Maar niet alleen op roestvrij staal ontstaat er vaak kalkaanslag. Ook op een glazen douchewand is kalkaanslag duidelijk te zien. In tegenstelling tot bakpapier, kun je bij een glazen douchewand het beste een sopje van azijn en lauwwarm water maken en daarmee langs de wand gaan.

Ook kun je kiezen om je glazen douchewand schoon te maken met een klein beetje autowax. Let wel op dat je ervoor moet zorgen dat de wand goed droog is voordat je er autowax opsmeert. Het laagje wax zorgt er namelijk voor dat kalk zich niet kan vastklampen op je douchewand. Best handig!

Lees ook: Dit zijn de smerigste plekken in een hotelkamer

Bron: Margriet, Twitter | Beeld: iStock, Twitter