Dit is hoe je je grillrooster het beste schoonmaakt

grillrooster

Net op tijd voor de volgende barbecue-avond

Met het warme weer van de afgelopen week draait de barbecue weer overuren in menig achtertuin. Vlees in overvloed, salades erbij en natuurlijk een flinke dosis gezelligheid. Minder blij worden we echter als we het grillrooster na zo’n barbecue-avond zien. Gelukkig is de tijd van uren schrobben voorbij, want met deze schoonmaakmethode krijg je het grillrooster binnen een mum van tijd schoon. 

Grillrooster schoonmaken

Van verschillende ontvetters tot schrobben met aluminiumfolie, we hebben het allemaal geprobeerd om het grillrooster van de barbecue weer spic en span te krijgen. Hoewel een bal van aluminiumfolie om mee te schrobben als een tierelier werkt om aangekoekt eten van het rooster te krijgen, is het niet zo’n kei in het verwijderen van vet. Wat je daarvoor beter in huis kunt halen – of waarschijnlijk al in huis hebt – is baking soda en vloeibaar afwasmiddel.

Baking soda en afwasmiddel

Hoe je daarmee je grillrooster weer spic en span krijgt? Dat leggen we je uit. Laat de barbecue afkoelen en haal vervolgens het rooster er vanaf. Vul de gootsteen of een emmer met warm water en zo’n 115 gram baking soda. Pak vervolgens een klein schaaltje en doe hier wat afwasmiddel en baking soda in. Roer dit goed door tot er een soort pasta ontstaat. Breng deze pasta aan op het grillrooster en laat dit een half uurtje intrekken. Schrob het rooster vervolgens goed schoon in het warme water. Zo is het rooster in zo’n veertig minuten weer klaar voor de volgende barbecue-avond.

Lees ook: Volgens experts moet je een wasmachine op deze manier schoonmaken

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Maude Frédérique Lavoie