Dit is hoe vaak je je kussensloop zou moeten wassen

kussensloop

Het blijkt dat we onze kussensloop véél te weinig wassen

Elke avond kijken we er weer naar uit: het moment dat we ons hoofd eindelijk op ons kussen kunnen laten rusten. Even uitpuffen na een lange dag. Helaas is je huid hier wat minder blij mee. Je kussensloop is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Het loont dan ook om je kussensloop nét even wat vaker te wassen dan je waarschijnlijk nu doet.

Viezigheid

Elke dag lig je gemiddeld zo’n acht uur op je kussen – en je haren dus ook. Juist in je haren stapelen stof, viezigheid en huidschilfers zich op, die vervolgens allemaal terechtkomen op je kussen. Als je daar steeds met je gezicht op ligt, kun je binnen no time last krijgen van onzuiverheden.

Kussensloop wassen

Je beddengoed verschoon je – als het goed is – eens per week. Toch is het volgens Australische schoonexpert Shannon Lush verstandig om je kussenslopen wat vaker te wassen. Elke dag is misschien een beetje overdreven, maar zij raadt aan je kussensloop toch twee tot drie keer per week in de wasmachine te gooien. Zo zorg je ervoor dat de vuiligheid zich niet opstapelt op je kussen. Was je kussenslopen het liefst op 60°C – niet lager – om ervoor te zorgen dat je alle bacteriën doodt.

Kussen wassen

Ook is het niet zo’n gek idee om je kussen af en toe mee te laten draaien in een wasje. Dit hoeft gelukkig niet wekelijks, maar zo’n twee keer per jaar is wel aan te raden. Check altijd wel even goed het waslabel voordat je je kussen in de wasmachine gooit. Niet ieder kussen is namelijk bestemd tegen dit apparaat.

Lees ook: Handig: zó kun je het beste een (donzen) hoofdkussen wassen

Bron: Daily Mail | Beeld: Unsplash, Courtney Nuss