Hoe vaak was jij je spijkerbroek? Zo vaak verdient-ie een bezoekje aan de wasmachine

spijkerbroek

Je moet je jeans zeker niet te vaak wassen!

Het is en blijft een lastige kwestie: hoe vaak moet je je spijkerbroek wassen? Wanneer je je spijkergoed te vaak wast, gaat de kwaliteit van je jeans achteruit, maar vuil doet je jeans ook niet veel goed. Hoe vaak moet je je broek eigenlijk wassen?

De een wast de spijkerbroek regelmatig, de ander doet ‘m in de vriezer. Maar wat kun je het beste doen om je spijkerbroek zo lang mogelijk mooi te houden? Helaas helpt het niet om je spijkergoed in de vriezer te doen. Bacteriën stoppen dan met vermenigvuldigen, maar ze gaan helaas niet dood. Hierdoor gaat de muffe geur dus ook niet uit de spijkerbroek. Als je alleen de muffe geur uit je broek wilt hebben, kun je ‘m het beste buiten aan de waslijn ophangen.

Slijten
Een wasbeurt op z’n tijd is heus geen overbodige luxe. Mensen die zuinig zijn op hun spijkergoed en ‘t daarom niet te vaak in de wasmachine doen, vergeten soms dat vuil de levensduur van de jeans ook verkort. Vet, viezigheden en dode huidcellen hopen zich namelijk allemaal op in de vezels. Dit resulteert in broeken die sneller slijten.

Wassen
Hoe vaak moet je een spijkerbroek eigenlijk wassen? Uiteraard is dit afhankelijk van hoe vaak je de broek draagt. Draag jij je spijkerbroek niet zo vaak? Dan kun je ‘m prima één keer per twee á drie maanden wassen. Draag je je spijkerbroek vaak? Dan mag-ie al een stuk eerder de wasmachine in; denk aan één keer per twee weken. Wanneer je twijfelt of de jeans moet worden gewassen, is het waarschijnlijk wel tijd voor een wasbeurt.

Vond je dit artikel interessant? Bewaar ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash