Dit is hoe vaak je je vloer eigenlijk moet stofzuigen

stofzuigen

Het ligt eraan of je een harde vloer hebt of een tapijt

Stofzuigen staat bij niemand bovenaan het wenslijstje. Toch weten we ook allemaal dat je dit huishoudelijke taakje niet zomaar kunt verzuimen. Hoe vaak je dan minimaal per week je optrekje moet stofzuigen? Wij vertellen je het.

Persoonlijke stijl

Hoe schoon jij je huis het liefst hebt, is natuurlijk aan jou. De een boeit het niet zo heel erg als er een stofje op de grond ligt en de ander wil het huis altijd spic en span hebben. Wanneer het op stofzuigen aankomt, hebben de meeste mensen ook hun eigen gebruiken. Zo grijpt de een maar een keer per week naar de stofzuiger en doet de ander het om de dag. Nu is de vloer in je huis het deel waar je elke dag loopt, dus deze moet zeker met regelmaat aangepakt worden. Hoe vaak je daadwerkelijk moet stofzuigen hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe vaak je visite krijgt en hoeveel mensen er in jouw huis wonen.

Harige huisdieren 

Heb jij een hond of een kat, of allebei? Dan is het verstandig om elke dag te stofzuigen. Je harige vriendjes verliezen veel haar en hun vacht trekt ook behoorlijk wat stof aan die zij vervolgens weer mee naar huis nemen.

Tapijt en vloerkleden

Heb jij een tapijt in je huis? Of zijn verschillende kamers voorzien van een vloerkleed? Dan is het verstandig om deze spullen twee keer per week te stofzuigen. Vloerkleden en tapijten trekken meer stof aan dan gladde vloeren. Hoe langer de stof op het vloerkleed of tapijt zit, hoe lastiger het wordt om het goed schoon te krijgen. Vuil gaat dan dieper in de vezels zitten. Uiteindelijk kan dit je tapijt of vloerkleed dan ook beschadigen. Stofzuig deze stoffen en kleden dan ook minimaal twee keer per week om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Dit geldt natuurlijk als je geen harige huisdieren hebt. Heb je die wel? Dan blijft gelden dat je je huis elke dag onder handen neemt.

Gladde vloeren

Heb jij een vloer van laminaat, hout, steen of een ander glad materiaal? En heb je geen huisdieren? Dan is een keer per week voldoende. Al is het wel verstandig om de hoekjes extra goed mee te nemen. Op deze plekken kan stof en viezigheid zich namelijk ophopen.

Lees ook: Met dit huishoudelijke product krijgt je stofzuiger een frisse geur

Bron: The Spruce | Beeld: Pexels – cottonbro