4x Houd je huis net wat schoner door deze kleine gewoontes aan te leren

Doe je deze dingen al? Top! Doe je ze nog niet? Leer het jezelf dan aan.

Het schiet er soms bij in, maar we weten heus allemaal wel dat we ons huis schoon en netjes moeten houden. Het is alleen soms zoveel werk. Gelukkig zijn er ook kleine dingen die je kunt doen om je huis net wat schoner te houden. Je hoeft jezelf alleen maar deze gewoontes aan te leren.

Je schoenen uitdoen

Sommige mensen trappen hun schoenen uit zodra ze het huis in stappen. Ben jij een van die mensen? Dan ben je goed bezig. Anderen daarentegen houden de stappers aan tot ze naar bed gaan. Uit onderzoek blijkt echter dat binnen twee weken tijd 420.000 bacteriën zich aan de schoenzolen hechten, waaronder E.Coli – ook wel: de poepbacterie.

De toiletdeksel naar beneden doen als je doorspoelt

Hoewel velen ‘m niet naar beneden doen, heeft een toiletdeksel wel degelijk een functie. Uit onderzoeken blijkt dat zogenoemde aerosolen (bacteriën die worden geproduceerd wanneer je je toilet spoelt), risico’s voor je gezondheid kunnen hebben. Als je de toiletdeksel niet naar beneden doet wanneer je doorspoelt, kunnen die aerosolen uit de toiletpot worden gelanceerd en op jou of andere voorwerpen terechtkomen. Om die reden is het het beste om je toiletdeksel te sluiten voordat je doorspoelt.

Neem je telefoon niet meer mee naar de wc

Hoeveel mensen checken even snel het een en ander op hun telefoon als ze naar het toilet gaan? Op je telefoon kunnen tig bacteriën terechtkomen als je ‘m meeneemt naar het toilet, bijvoorbeeld wanneer de eerdergenoemde aerosolen op je telefoon terechtkomen. Pak je je telefoon weer vast nadat je je handen hebt gewassen? Dan kun je alweer bacteriën op je handen hebben. Tenzij je je telefoon na elk toiletbezoekje wast, maar even eerlijk: wie doet dat nu?

Was je herbruikbare tassen

Veel mensen nemen tegenwoordig zelf herbruikbare katoenen tassen mee naar de winkel. Het is belangrijk dat je die tassen regelmatig wast. Je legt ze immers overal neer. Heeft de tas even op de grond gestaan en plof je die tas later op je aanrechtblad om je boodschappen makkelijk uit te kunnen pakken? Dan verspreid je bacteriën makkelijk in je keuken. Was je herbruikbare tassen daarom zo vaak mogelijk en zet ze niet neer op tafel of op het aanrechtblad.

Lees ook: 7 slechte gewoontes die je tanden kunnen beschadigen

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash