10 natuurlijke huisgemaakte schoonmaakmiddelen en waar je ze voor gebruikt

6. Heavy-duty keukenreiniger

Waarvoor gebruik je het? De keuken.

Wat heb je nodig? 60 milliliter organisch afwasmiddel, 30 gram baking soda, 5 drupjes kruidnagelolie, een paar drupjes water.

Hoe maak je het? Meng alle ingrediënten in een kom. Gebruik een schuurspons om het over het schoon te maken oppervlak te verdelen. Wrijf schoon met een vochtig doekje.

7. Gootsteenreiniger

Waarvoor gebruik je het? De gootsteen.

Wat heb je nodig? 250 gram baking soda, 10 drupjes kruidnagelolie, 10 drupjes citroenolie, een beetje catillezeep, een beetje water.

Hoe maak je het? Meng de baking soda met de oliën in een afsluitbaar bakje (gebruik een botermesje). Sprenkel het mengsel in de gootsteen en voeg dan een beetje zeep en een paar drupjes water toe. Wrijf schoon met een nylon borstel. Spoel goed na met warm water.

8. Douchereiniger

Waarvoor gebruik je het? De douche.

Wat heb je nodig? 30 gram baking soda, 250 milliliter water.

Hoe maak je het? Meng de ingrediënten in een kommetje dat in de magnetron mag en verhit het voor 30 tot 60 seconden. Giet het in een plantenspuit en spray het in de douche. Laat het 3 tot 5 minuten inwerken en wrijf schoon met een microvezeldoek.

9. Schimmelreiniger

Waarvoor gebruik je het? Muren, vloeren en plafonds met schimmel.

Wat heb je nodig? 500 milliliter water, 2 theelepels tea-tree olie, 30 gram baking soda.

Hoe maak je het? Giet het water en de tea-tree olie in een plantenspuit en schud goed. Spray dit op de schimmel en laat het 24 uur inwerken. Als dit klaar is, doe je de baking soda in een kommetje en spray je het water met tea-tree erop totdat er een soort lijmachtige pasta ontstaat. Gebruik een oude tandenborstel om dit op de schimmelvlekken te smeren en te scrubben. Spoel na met water.

10. Reiniger voor je houten vloer

Waarvoor gebruik je het? Een hardhouten vloer

Wat heb je nodig? 125 milliliter witte azijn, 3,5 liter warm water, 2 tot 3 drupjes citroenolie.

Hoe maak je het? Meng alles in een emmer. Dip je dweil hierin en wring hem uit totdat deze alleen vochtig is. Dweil hiermee je hardhouten vloeren.

Wat zijn jouw favoriete huisgemaakte schoonmaakmiddelen?

Pagina 2/2

Lees ook: Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay