Dit is de allersnelste manier om je vaatdoekje weer schoon te maken

Het is zo gepiept

We weten allemaal dat het vaatdoekje de grootste broedplek van bacteriën is en we eigenlijk elke dag een nieuwe moeten pakken. Toch doen we dat niet elke dag. Het is ook wel heel verleidelijk om dat ene vlekje nog even weg te boenen op het aanrecht. Nu hoef je niet helemaal naar de kast te lopen voor een nieuwe, want het is heel makkelijk om ‘m weer bacterievrij te maken. 

De keuken is sowieso een broedplek voor bacteriën. Er wordt zelfs gezegd dat je wc-bril schoner is dan je aanrecht. Eén van de oorzaken hiervoor is dat vieze vaatdoekje. Gelukkig is het niet lastig om ‘m schoon te maken als je een magnetron hebt. Maak het doekje goed nat, dit is heel belangrijk. Als je het vaatdoekje niet goed schoonmaakt kan hij vlam vatten. Zet ‘m daarna 2 minuten op vol vermogen aan en 99 procent van de bacteriën leggen het loodje.

Sponsjes
Deze truc werkt ook voor sponsjes, maar let ook hierbij op dat ze echt goed schoon zijn. Schuursponsjes mogen absoluut niet in de magnetron. Door de metalen deeltjes in deze sponzen krijg je een heus vuurwerk in de magnetron en dat wil je niet.

Het Voedingscentrum raadt liever iets anders aan. Zij denken dat dit de garantie is voor een schone en gezonde keuken:

  • Verschoon je vaatdoekje elke dag.
  • Was de vieze vaatdoekjes op zestig graden.
  • Gebruik voor echt vieze oppervlakten liever een stuk keukenrol.
  • Vervang handdoeken en theedoeken geregeld en was deze ook op zestig graden.
  • Hang natte doeken altijd even uit.
  • Schuursponsjes zijn heel onhygiënisch. Gebruik deze liever niet en kies voor een afwasborstel.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Eco-savy