Dít is de dag waarop we het meest schoonmaken

Tover jij op deze dag ook altijd je schoonmaakspullen tevoorschijn?

Maandag; voor veel mensen het begin van een nieuwe werkweek. Ook het schoonmaken kan op die dag weer beginnen. Uit een onderzoek van Kieskeurig.nl bleek namelijk dat we maandag massaal de handen uit de mouwen steken om het huis weer te laten blinken. 

De productvergelijker hield een onderzoek onder zesduizend huishoudens. Daaruit bleek dat degenen die een vaste schoonmaakdag hebben, vooral op maandag de handen laten wapperen. Vrijdag is de daaropvolgende dag waarop mensen de boel onder handen nemen. Meer dan de helft van de huishoudens gaf aan geen vaste dag te hebben om het huis aan kant te maken. De dag waarop het minst wordt schoongemaakt? Dat is zondag.

Vervelendste klus
Niet alleen kwam er uit het onderzoek naar voren op welke dag we graag mastiek maken, ook werd bekend aan welke klussen de meesten een hekel hebben. Op nummer één staat strijken, zowel mannen als vrouwen hebben hier een gruwelijke hekel aan. Mannen vonden strijken bijna net zo’n rotklus als de wc schoonmaken, terwijl vrouwen dat minder erg vinden om te doen. Vrouwen vonden na strijken het schoonmaken van de badkamer en de ramen lappen het vervelendste klusje.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels