Dit is de geniale reden waarom je je badkamer moet schoonmaken met grapefruit

Sla de grapefruits maar alvast in!

Glasex, Cif en Glorix, we gebruiken het bij de vleet wanneer we een opruimbui hebben. Echter zitten deze schoonmaakproducten bomvol met chemicaliën die we niet eens uit kunnen spreken. Bovendien kunnen de geuren van deze artikelen je een knallende hoofdpijn geven.

Om die schoonmaakmigraines in de toekomst te voorkomen kun je voortaan beter schoonmaken met natuurlijke middelen. Om je meteen een goede start te geven, hebben we voor je uitgezocht hoe je met een grapefruit je badkamer kunt schoonmaken. 

Je kunt altijd baking soda en azijn gebruiken om je badkamer een goede schoonmaakbeurt te geven, alleen ruikt je badkamer dan niet naar roosjes. Wil je een schone badkamer die ook meteen lekker ruikt? Maak ‘m dan schoon met een grapefruit. 

Wat heb je nodig?

  • Grapefruit
  • Zout

Wat moet je doen?
Snijd een grapefruit door midden en sprenkel de platte kant rijkelijk in met zout. Maak eerst de oppervlakten die je schoon wilt maken nat en boen dit vervolgens met de bittere citrusvrucht. Knijp wel af en toe in het fruit, zodat de sappen eruit komen voor een heerlijke geur. Spoel het gedeelte dat je hebt schoongemaakt daarna nog een keer af met wat lauwwarm water.

Je badkamer is weer lekker schoon en ruikt bovendien niet naar chemische stoffen!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay