Bah: dít is de meest overgeslagen plek tijdens het schoonmaken

kunstgebittablet

Deze plekken worden regelmatig vergeten bij het schoonmaken

Er zijn van die dingen die je elke dag wel schoonmaakt. Een doekje over het aanrecht, een snelle check van het toilet: het hoort bij een dagelijkse routine. Handig hoor, want alles wordt regelmatig even schoongemaakt. Nouja, alles? Zo’n schoonmaakroutine kan er juist voor zorgen dat je geneigd bent plekjes te vergeten die niet tot je dagelijkse rondje behoren. En die plekjes worden dan hartstikke smerig! 

Vergeet tijdens het schoonmaken vooral deze plekjes niet!

  1. De tandenborstelhouder: bij bijna iedereen in de badkamer staat wel een tandenborstelbeker. Dit is met stip de meest overgeslagen plek tijdens het schoonmaken, terwijl juist hier hygiëne zo essentieel is. Op de bodem verzamelen zich bacteriën en het kan zelfs gaan schimmelen omdat er vaak een laagje water in ligt. Elke week even in de vaatwasser dus!
  2. Koelkastrubbers: de rubbers in de koelkast vangen behoorlijk wat kruimels, druppels en andere etensresten op, maar worden slechts zelden schoongemaakt. En dat is niet zo fris! De grootste kruimels haal je er met de stofzuigerslang gemakkelijk uit, voor de rest gebruik je een sponsje met lauwwarm water en een drupje afwasmiddel, maar let op: alles moet ook weer heel goed droog worden gemaakt!
  3. De magnetron: wordt vaak gebruikt en veel te weinig schoongemaakt. Voordat je de viezigheid in je magnetron te lijf gaat, kun je een bakje water met 2 halve citroenen op 600 Watt laten draaien, gedurende een paar minuten. Daarna veeg je alles moeiteloos weg!

Dus, aan het schoonmaken geslagen! Wij weten wat ons te doen staat…

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash