Dit item in de slaapkamer vergeet bijna iedereen te wassen

Vergeet jij dit item in de slaapkamer ook te wassen?

We brengen veel tijd van ons leven door in de slaapkamer. Dit is natuurlijk ook de ruimte waar we toe komen aan onze welverdiende nachtrust. Daarom willen we deze ruimte ook zo schoon mogelijk houden en verschonen we onder andere ons beddengoed regelmatig. Maar was jij dit item in de slaapkamer ook om je bed écht goed schoon te krijgen?

Ook dit item verdient eens in de zoveel tijd een goede wasbeurt.

Hoofdkussens

We liggen er elke avond met ons hoofd op: het kussen. Je kan je voorstellen dat er na verloop van tijd heel wat bacteriën en huidschilfers op een kussen terecht komen. We wassen daarom natuurlijk regelmatig het kussensloop, maar de hoofdkussens zelf, die worden vaak vergeten. Toch is dit wel nodig, aangezien haren, huidschilfers, zweet en huisstofmijt door het kussensloop worden opgezogen. Verwissel daarom minstens één keer per week de kussenslopen. En de hoofdkussens zelf, die verdienen ook zo nu en dan een goede wasbeurt.

Gezondheidsklachten

Schoonmaakdeskundige van Clean My Space, Melissa Maker, legt uit dat er zoveel stof en vuil in een kussen trekt, dat het gewicht van een kussen na een aantal jaar kan verdubbelen. Niet alleen is de gedachte niet heel fris, ook je gezondheid kan eronder lijden. Je huid kan geïrriteerd raken van een vervuild hoofdkussen, allergische reacties kunnen ontstaan en (neus)verkoudheidsklachten kunnen de kop opduiken.

Aantal keren wassen per jaar

Was je kussen zo’n drie keer per jaar in de wasmachine. Controleer voordat je het kussen wast goed het waslabel. Zit deze niet meer op het kussen? Dan kun je een hoofdkussen in het algemeen wassen met een koude of lauwwarme handwas, gecombineerd met een klein beetje wasmiddel.

Schoonmaakbeurt slaapkamer

Wil je alles in één keer goed schoon hebben in je slaapkamer? Was dan direct je lakens, kussenslopen en dekbedhoezen op een temperatuur van 60 graden. Met deze temperatuur dood je alle achtergebleven bacteriën. Terwijl je wasje draait, stofzuig dan de slaapkamer om stof te verwijderen. Verleng daarnaast de levensduur van je matras door deze minimaal één keer per maand om te draaien. Je slaapkamer zal nog nooit zo schoon en fris zijn geweest!

Lees ook: Deze spullen hoef je maar een keer in de drie maanden schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health, Margriet | Beeld: Unsplash