Oeps, dit item vergeten we bijna altijd te wassen…

item

Pluim voor jou als jij dit item wel regelmatig wast

Wanneer het op een wasje draaien aankomt, hebben sommigen van ons wel een klein beetje smetvrees. Soms wordt een broek na een dag dragen al in de wasmand gedeponeerd terwijl dat helemaal niet nodig is. Hoewel… zijn we wel écht zo precies wanneer het op de was aankomt? Er is een grote kans dat een bepaald, veelgebruikt item nog nooit de binnenkant van de wastrommel heeft gezien…

Tijd om een wasje te draaien.

Tas
Sinds de regeling werd doorgevoerd dat je in winkels altijd moet betalen voor een plastic tasje, gaat bijna iedereen gewapend met een linnen tas naar de supermarkt. Lekker verantwoord. Maar… heb jij die linnen tas waar je altijd boodschappen mee doet weleens in de wasmachine gegooid? Grote kans dat jouw antwoord hierop ‘nee’ is! 

Bacteriën
Die multifunctionele tas gebruiken we voor heel wat boodschappen: voor de groenten, fruit en andere verpakte spullen. En soms ook wel om de sportkleding mee naar de sportschool te vervoeren. Toch wassen we ‘m niet vaak en dat is wel het tegenovergestelde van een puik plan. Volgens Good Housekeeping wassen mensen deze linnen tasjes zelden en dat zorgt ervoor dat het een bron van bacteriën is, waaronder E.coli. De poepbacterie werd op maar liefst twaalf procent van de onderzochte tasjes gevonden. Bah. Wij gooien hem meteen in de wasmachine! 

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pixabay