Je kan je handdoeken en theedoeken beter niet met elkaar wassen

handdoeken theedoeken

Dit wisten wij nog niet!

Je zou denken dat je je handdoeken samen met je theedoeken gezamenlijk in de was kunt gooien, want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Toch kun je dit beter niet tegelijkertijd in de wasmachine stoppen. Wij leggen je uit waarom je dit beter niet kunt doen.

Bacteriën en ziektekiemen

Volgens een schoonmaker kun je het beste alle handdoeken van elkaar gescheiden wassen, zo laat ze weten aan Better Homes and Gardens. Denk hierbij aan handdoeken die je gebruikt in de keuken, voor je gezicht, je lichaam en je handen.

Oké, we snappen dat het een beetje een apart advies is, maar het is wel degelijk effectief! De schoonmaker stelt namelijk dat als je je handdoeken en je theedoeken samen wast, er een grote kans is dat er een kruisbesmetting ontstaat van bacteriën en ziektekiemen. Oei!

Schijn bedriegt

Natuurlijk is de eerste vraag die nu naar boven komt: ‘Doodt het wasprogramma de bacteriën niet?’. Dat ligt eraan hoe warm je wast. Als je met te koud water wast en te weinig wasmiddel, is de kans groot dat je was niet schoon uit de wasmachine komt. En dat terwijl dat wél zo lijkt. Maar schijn bedriegt!

Was je handdoeken en je theedoeken dus apart van elkaar. Handdoeken kun je het beste op negentig graden wassen en theedoeken kun je het beste op 40 graden wassen. Daarnaast is het ook nog handig om te weten dat je handdoeken na maximaal vier dagen moet wassen. Wel zo fris, toch?

Lees ook: Aha! Zo verwijder je een schroeiplek uit je kleding

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels