Dankzij een kaars houd jij de voegen van je badkamer schimmelvrij

Het is zo gepiept!

Het is een gruwel; die badkamer schoonmaken. Met bloed, zweet en tranen maak jij de badkamer spik en span, maar je hebt je kont nog niet gekeerd en het lijkt al alsof als je moeite voor niks was. Er zit alweer donkere schimmel tussen de badkamertegels.

Kaarsen

Gelukkig hoef je je niet meer groen en geel te ergeren aan die schimmel, want dankzij dit slimme trucje is die schimmel verleden tijd. Het enige wat je nodig hebt om in de toekomst schimmelvrij voegen te hebben is een kaars! Hoe het werkt? Ga met een (witte) kaars over de witte voegen in de badkamer heen. Zodra je dit hebt gedaan zit er een waxlaagje over de voegen heen! Kaarsvet beschermt de vitte voegen tegen vuil en vocht. Hierdoor zul je veel minder snel last krijgen van die nare schimmel.

Hoe krijg je schimmel weg

Heb je toch last van schimmel? Dan kun je dit heel makkelijk wegbrengen door een mengsel te maken van een klein beetje chloor en wat water. Giet een beetje chloor in een plantenspuit en vul de spuit vervolgens met water. Spuit dit op de schimmel en laat dit een half uurtje intrekken. Hierna is de schimmel verdwenen als sneeuw voor de zon!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Wallpaper Flare