Heb jij ook altijd kalkaanslag op glazen deuren in de douche? Zó voorkom je het!

kalkaanslag

Kalkaanslag krijgt geen kans met dit middel!

Leuk hoor, zo’n glazen douchecabine. Het ziet er chique uit en geeft je badkamer een frisse uitstraling. Maar ai, die kalkaanslag zorgt er wel voor dat je aan het schoonmaken van die glazen wanden en deuren bijna een dagtaak hebt. 

Dat kun je voorkomen met ons handige trucje!

Kalk in leidingwater
Kalkaanslag is een hardnekkig en vervelend probleem dat zich vaak in de badkamer op kranen en glazen wanden nestelt. Als we douchen en we de douchecabine naderhand niet snel genoeg afdrogen, gaat het kalk dat in ons leidingwater zit zich afzetten op het sanitair. Dit ziet er hartstikke vies uit en maakt dat je douchecabine dof oogt. Gelukkig kun je jezelf alle ellende besparen met de volgende tip!

WD40
Het enige dat je hiervoor nodig hebt is WD40  en een pluisvrije doek! Zorg er als eerste voor dat je douchecabine (zo goed als) vrij is van kalk. Spuit vervolgens WD40 op de plekken waar je kalkaanslag wilt voorkomen. Laat even inwerken, spoel af en wrijf droog met een pluisvrije doek. Door je glazen deuren/wanden in te vetten met WD40 ontstaat er een beschermend laagje op het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kalk in het leidingwater zich niet kan afzetten op het glas. Ideaal toch?

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels