Glazen deuren in je badkamer? Met deze tip zorg je dat kalkaanslag wegblijft!

kalkaanslag

Geen kalkaanslag meer in jouw badkamer!

Je herkent het ongetwijfeld: de glazen deur van de badkamer is net weer helemaal vrij van kalk en voor je het weet zit het er weer. Superfrustrerend. Gelukkig kun je er met deze truc voor zorgen dat kalk wegblijft.

Dat scheelt een hele hoop poets- en boenwerk!

Vies

Kalkaanslag is een hardnekkig en vervelend probleem dat zich vaak in de badkamer op kranen en glazen wanden nestelt. Als we douchen en we de douchecabine naderhand niet snel genoeg afdrogen gaat het kalk dat in ons leidingwater zit zich afzetten op het sanitair. Dit ziet er hartstikke vies uit en maakt dat je douchecabine dof oogt. Gelukkig kun je jezelf alle ellende besparen met de volgende tip!

Wat heb je nodig?

  • WD40
  • Pluisvrije doek

Wat moet je doen?

Zorg er als eerste voor dat je douchecabine (zo goed als) vrij is van kalk. Spuit vervolgens WD40 op de plekken waar je kalkaanslag wilt voorkomen. Laat even inwerken, spoel af en wrijf droog met een pluisvrije doek. Door je glazen deuren/wanden in te vetten met WD40 ontstaat er een beschermend laagje op het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kalk in het leidingwater zich niet kan afzetten op het glas. Ideaal toch?

Lees ook: Toilet verstopt? Zo ontstop je ‘m weer met een beetje vershoudfolie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: videostill bar keepers friend