Rommeltje in huis? Deze kamer moet je als eerste opruimen

opruimen

Deze kamer is het belangrijkste om als eerste op te ruimen

Het is het beste om net gemaakte troep direct op te ruimen, maar we weten allemaal wel dat het er soms bij in schiet en je plotseling met een rommelig huis opgescheept zit. Je lijkt op zo’n moment even niet te weten waar je moet beginnen. Gelukkig hebben wij wel een antwoord op deze vraag voor je.

Je kunt het beste als eerst de slaapkamer onder handen nemen.

Stressniveau

Aan MBG Lifestyle vertelt opruimexpert Tracy McCubbin dat het het belangrijkste is om je slaapkamer als eerste op te ruimen en daar heeft ze een goede verklaring voor. “Eigenlijk staat rommel opruimen continu op je to to-lijst. Rommel zorgt er zelfs voor dat je stressniveau omhoog kan gaan. Het is daarom belangrijk dat je geen rommel hebt op de plek waar je komt om uit te rusten en te slapen.” Met name mensen die last hebben van slapeloosheid en angstige gevoelens, kunnen er volgens de opruimexpert baat bij hebben om de slaapkamer altijd netjes te houden.

Vind je het soms best lastig om ervoor te zorgen dat je slaapkamer er netjes uitziet? Dan zijn er een paar simpele tips die je kunt opvolgen, namelijk:

1. Denk goed na over wat je ziet vanuit je bed

Staat je bureau recht tegenover je bed en is het daar altijd een rommeltje? Of kijk je tegen een kledingrek aan waar je kleding iets te nonchalant hangt? Zorg er dan voor dat je dit op orde hebt. Zo kijk je niet tegen troep aan wanneer je gaat slapen.

2. Leg niet te veel spullen op je nachtkastje

Heb je vier boeken op je nachtkastje liggen? Verplaats drie daarvan dan naar de huiskamer. De kans is vrij klein dat je vier boeken tegelijkertijd wilt lezen. Zorg er daarom voor dat alleen dat ene boek dat je aan het lezen bent op je nachtkastje ligt. Verwijder daarnaast ook overige spullen van je nachtkastje die je niet elke nacht gebruikt, zoals bijvoorbeeld die ene neusspray die je er had neergelegd toen je verkouden was.

3. Verplaats spullen die je niet écht in je slaapkamer nodig hebt

Niet iedereen bevindt zich in de luxepositie dat hij of zij genoeg ruimte heeft, maar als je bijvoorbeeld een boekenkast in je slaapkamer hebt staan die ook best in de woonkamer past, verplaats het dan. “Des te minder items je in je slaapkamer hebt, des te minder stresshormoon je zult aanmaken”, zo beweert McCubbin. Volgens de opruimexpert zul je dan ook veel makkelijker in slaap kunnen vallen.

Lees ook: Zo maak je de keuken in 10 minuten brandschoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: MBG Lifestyle | Beeld: Pexels