Wondermiddel: dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep

groene zeep

Goedkoop en ontzettend handig!

Groene zeep: je kent het vast nog wel van vroeger. Groene zeep – ook wel bruine zeep, zachte zeep of goudzeep genoemd – is een weke en zachte zeep die veel goeds doet in elk huishouden. Gebruik jij dit middel eigenlijk nauwelijks? Breng daar dan maar verandering in. Dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep. 

Het wondermiddel

Oorspronkelijk werd groene zeep met hennepolie gemaakt. De zeep kreeg daardoor een enigszins groene kleur. Tegenwoordig wordt het op een andere plantaardige manier gemaakt, namelijk met sojaolie of koolraapolie. Veel mensen zweren bij het gebruik van groene zeep vanwege de ontvettende eigenschappen van het schoonmaakmiddel. Leuke bijkomstigheid: voor een hele pot betaal je vaak nog geen 2 euro. Deze dingen kun je schoonmaken met groene zeep:

Gras-, olie- of smeervlekken in kleding

Ai, heb je je favoriete kledingstuk verpest? Geen zorgen, smeer de vlekken in met groene zeep en gooi de boel vervolgens in de wasmachine. Was de kledingstukken vervolgens op een normaal programma. Je zult zien dat ze brandschoon de machine uitkomen!

Lees meer schoonmaaktips op de volgende pagina.

Pagina 1/2