Een kersenpitkussen kun je het beste op deze manier schoonmaken

kersenpitkussen
Heb je een kersenpitkussen is huis? Dan kun je deze het beste zo schoonmaken

Veel mensen hebben er een in huis: een kersenpitkussen. Door het kussen te verwarmen werkt dit fijne kussen werkt vaak goed tegen spierpijn of andere kwaaltjes. Toch bergen we het kussen vaak direct op na gebruik. Een goede schoonmaakbeurt zo nu en is dan ook wel nodig, aangezien het kussen regelmatig in contact komt met de huid.

Gun je kersenpitkussen een opfrisbeurt door het op deze manier schoon te maken.

Wasmachine

Veel tijd kost het gelukkig niet, want dit kussen kan gewoon in de wasmachine. Leg je kussen voordat deze in de wasmachine gaat een halfuur in water. Op deze manier kunnen de pitten voldoende water absorberen. Stop het vervolgens in de wasmachine zónder wasmiddel of wasverzachter. De wasbeurt voor deze kussens moet zo neutraal mogelijk zijn.

Wasprogramma

Zet de wasmachine op een programma van maximaal 30 graden. Je kan voor de zekerheid het kussen in een wasnetje stoppen, indien er toch een scheurtje ontstaat niet je hele wasmachine vol met kersenpitten ligt. Haal het kussen na de wasbeurt uit de wasmachine en leg het op een droge handdoek. Op deze manier kan de handdoek al het vocht absorberen. Laat het kersenpitkussen aan de lucht drogen. Je kan het proces versnellen door het kussen samen met de handdoek op de verwarming te leggen. Schud het kussen goed uit als deze droog is en klaar is Kees!

Lees ook: 8 veelgemaakte fouten bij het wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: videostill, YouTube