Dit deel van de keuken vergeten we heel vaak schoon te maken en dat zou wel moeten…

Zo wordt je hele keuken schoon!

Elke keer als we klaar zijn met koken maken we het aanrecht grondig schoon, maar we vergeten een deel van de deze ruimte heel vaak en laat dat nou net de broeiplaats van bacteriën zijn. De gootsteen. Het is een vochtige plek, waar we heel veel viezigheid doorheen spoelen. Tijd om ook die plek eens onder handen te nemen. 

Dit is hoe je je gootsteen het beste schoonmaakt.

Bacteriën
Je spoelt elke keer water met allemaal bacteriën door je afvoerputje. Modder van groenten, bacteriën van vlees en andere etensresten. Lisa Yakas is een Amerikaanse hygiëne-expert en volgens haar zouden we onze gootsteen op z’n minst eens per week een grondige poetsbeurt moeten geven.

Poetsen
De beste poetsbeurt geef je door je gootsteen helemaal vrij te maken van alle etensresten en dan een sopje te maken van water en allesreiniger. Boen alles goed schoon en spoel het daarna goed na. Zo zorg je dat echt je hele keuken schoon wordt.

Lees ook: Déze vier dingen mag je absoluut niet schoonmaken met azijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Country Living | Beeld: pxhere