Met deze keukenmiddeltjes krijg jij elke soort pan brandschoon

Soms willen die etensresten gewoon niet uit je pan

Er is veel wat een beetje afwasmiddel wel schoon kan krijgen, maar voor je pannen geldt dat helaas niet. Een aangekoekte pannenkoek, aangebrande aardappelresten, er is een hoop dat je niet zomaar uit die pan geboend krijgt. Gelukkig lukt het je wel met deze tips!

Keukenmiddeltjes pannen schoonmaken

  • Roestvrij staal. Gebruik voor het schoonmaken van pannen van roestvrij staal een papje van de volgende dingen: één theelepel heet water en twee telepels baking soda. Doe dit op een sponsje en boenen maar.
    Heb je hele hardnekkige vlekken? Maak dan een papje van het volgende: één eetlepel baking soda en één eetlepel waterstofperoxide. Gebruik een sponsje om er kort op te boenen en laat het daarna twintig minuten intrekken. Daarna kun je het los boenen en afspoelen.
  • Aluminium. Heb jij een pan van aluminium en willen bepaalde eetresten de pan niet verlaten? Maak dan een papje van evenveel water als Cream of Tartar (lees hier wat dat precies is). Poolijs de vlek met dit papje en spoel het daarna f met water.
    Heb je hele hardnekkige vlekken? Mix dan 60 milliliter witte wijnazijn met 60 milliliter water en twee eetlepels cream of tartar. Breng dit aan de kook in de desbetreffende pan en zet het daarna af. Laat het een uur intrekken en was de pan daarna zoals je dat normaal zou doen.
  • Glas. Glazen ovenschaal waar de lasagnevlekken niet uitwillen? Zet de ovenschaal dan in heet water tot de schaal bijna helemaal onder staat. Meng daarna zo’n 30 gram baking soda door het water en laat het intrekken. Gebruik daarna een sponsje om de schaal te schrobben en was het daarna met heet water en afwaszeep.
  • Koper. Velen hebben geen koperen pan, maar als je die toch hebt, wil je ook wel weten hoe je die van vlekken kunt ontdoen. Gooi in dat geval wat azijn in de pan en doe daarna zout in de pan. Doe daarna nog wat azijn in de pan en gebruik een sponsje om daarna te boenen.

Bron: Babble | Beeld: Unsplash