Zo droog je je kleding het best aan de waslijn in plaats van in de droger

waslijn
Dit zijn de beste trucjes als je kleding aan de waslijn laat drogen

De droger wordt steeds populairder. Mensen worden luier, dus het is veel gemakkelijker om kleding snel in de droger te doen dan om het uit te hangen aan een waslijn. Het kan ook door een ruimtegebrek komen, niet iedereen heeft een groot huis of een tuin en je wil natuurlijk niet de hele dag tegen was aan kijken. Wil jij wel graag je was lekker in het zonnetje drogen? Lees dan deze tips even!

Het heeft veel voordelen.

De waslijn

Door je kleding aan de lucht te drogen gaan ze veel langer mee, want de kans is groot dat ze in de droger krimpen en sneller pillen en pluizen. Ook hoef je kleding minder te strijken als je ze lekker in de wind laat drogen, want hierdoor voorkom je al een hoop vouwen en kreukels. Toch zitten er ook nadelen aan de waslijn, zoals het uitrekken van kleding of het verkleuren. Zo voorkom je dat je kleding lelijk wordt door het drogen aan de waslijn.

1. Ophangen

Natte kleding kan uitrekken als je het met knijpers aan de waslijn hangt. Zorg ervoor dat je al je kleding ondersteboven ophangt, zodat je geen misvormde armen of schouders krijgt. Hang gekleurde kleding binnenstebuiten op, want door de zon kan je kleding bleken en verkleuren. Ben je echt bang dat de zon te fel is, hang de kleding dan in de schaduw. Sla je kleding altijd eerste even uit voordat je het ophangt, zo voorkom je al een hoop kreukeltjes.

2. Zware kleding

Heb je lange jurken of jassen gewassen? Hang deze dan aan een houten kledinghanger te drogen. Zo behouden ze hun vorm het best, omdat de zware kleding kan uitrekken.

3. Witte kleding

Witte kleding kun je het beste niet binnenstebuiten ophangen, want de zon werkt als natuurlijk bleekmiddel. Hierdoor wordt je witte kleding juist weer stralend wit!

4. Harde kleding

Soms komt het voor dat je handdoeken en kleding erg hard worden aan de waslijn. Om dit te voorkomen kun je een beetje witte azijn toevoegen aan je wasmachine. Dit werkt als een natuurlijke wasverzachter omdat het zeepresten verwijdert. Vooral als het windstil is of als je je was binnen ophangt komt dit snel voor. Hang je was daarom een beetje in de wind om het te voorkomen. Van die azijn ruik je trouwens niets meer.

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay