Die vieze knoppen op je oven maak je makkelijk schoon met dit stappenplan!

 

Zo maak je het goed schoon!

Alle dingen die we dagelijks oprapen of waar we dagelijks aanzitten, zitten vol met bacteriën. Zo schoon zijn je mobiele telefoon, de wc-bril, deurknoppen en het handvat van je tandenborstel niet. En ook die knoppen op de oven zijn niet zo vrij van bacteriën en viezigheid als je graag zou willen…

Zo haal je ook al het verborgen vuil goed weg!

Vuil
Ovenknoppen zijn ontzettend lastig om schoon te maken; je denkt dat ze schoon zijn totdat je ze van een andere kant bekijkt. Je zult altijd vuil en vet zien dat er eerst niet zat. Dus hoe maak je die knoppen nu een keertje goed schoon zonder dat er allemaal vuil achterblijft? Het antwoord is eigenlijk veel simpeler dan je zou denken! Bij veel ovens kun je de knoppen er namelijk afhalen. Zo ga je te werk:

Stappenplan:

  • Dubbelcheck de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van je oven; je moet namelijk zeker weten dat de knoppen in de vaatwasser mogen en dat je ze er zonder problemen af kunt halen.
  • Haal de knoppen van de oven af door ze voorzichtig los te wrikken. Doe de knoppen in het bovenste rekje in de vaatwasser samen met alle andere afwas die je had staan.
  • Het hete water, dat in een vaatwasser van verschillende kanten komt, en de stoom zorgen ervoor dat al het vuil van de knoppen afgespoeld wordt.
  • Heb je geen vaatwasser? Dompel de knoppen dan een uurtje onder in een kom met heet water en afwasmiddel. Desnoods kun je ook nog baking soda gebruiken!

Dit vind je misschien ook leuk: zo maak je de oven eindelijk eens goed schoon!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels