Zo verwijder je gemakkelijk een koffievlek uit je stoffen bank

Dit is hoe je koffievlekken verwijdert uit je bank

Soms overkomt het je: je zit op de bank te genieten van je kopje koffie, maar ineens knoei je per ongeluk wat van het warme goedje op je bank. Het resultaat: een lelijke bruine vlek. Ai, wat nu? Met deze stappen haal je in een handomdraai de koffievlek uit je bank. Het is van belang om de vlek zo snel mogelijk schoon te maken op een van deze manieren. 

Zo is je bank weer als nieuw.

Stap 1: Haal de hoezen eraf

Indien mogelijk, kun je het beste meteen de hoes van het kussen halen waar de vlek op zit. Zo voorkom je dat de vlek groter wordt. Kan dit niet bij jouw bank, dan kun je deze stap overslaan.

Stap 2: Haal het vocht weg

Zodra er geknoeid wordt is het van belang om het vocht weghalen door er een handdoek of theedoek op te deppen. Het beste is om een witte doek te gebruiken, omdat geverfd materiaal een ergere vlek kan veroorzaken.

Stap 3: Spoel de koffievlek

Indien mogelijk moet je de kussenhoes of het complete kussen onder de koude kraan houden. Laat de kraan vijf minuten lang over de vlek stromen. Je ziet dat de vlek al minder wordt!

Als je de kussenhoes niet kunt verwijderen, kun je in plaats van te spoelen ook direct baking soda en zout op de vlek strooien en dit dertig minuten in laten werken.

Stap 4: Schoonmaken

Om de koffievlek uit je bank te verwijderen kun je vloeibaar wasmiddel gebruiken. Zorg ervoor dat deze geen bleek bevat, anders ben je nog verder van huis. Giet wat wasmiddel op de vlek en laat het tien minuten intrekken. Deze methode is eigenlijk alleen toepasbaar als je de hoes van je kussen kunt halen, want na de tien minuten de moet je de vlek dertig minuten in warm water weken.

Indien je baking soda gebruikt moet je dit gewoon in laten trekken.

Stap 5: Weer spoelen

Na het weken moet de koffievlek weer uitgespoeld worden. Wrijf niet over de vlek, dan kan deze groter worden of er kan een kleurverschil optreden. Als je baking soda op de vlek hebt gestrooid, is dit het moment om dit te verwijderen met de stofzuiger.

Stap 6: Vlekverwijderaar

Heeft deze methode niet gewerkt? Dan is het verstandig om een vlekverwijderaar te gebruiken. Laat het schoonmaakmiddel inwerken en was het kussensloop of het hele kussen in de wasmachine.

Lees ook: Zo krijg je foundationvlekken uit je kleding

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Doityourself | Beeld: Pixabay