Zo verwijder je gemakkelijk een koffievlek uit je stoffen bank

koffievlek uit je bank

Dit is hoe je koffievlekken verwijdert uit je bank

Soms overkomt het je: je zit op de bank te genieten van je kopje koffie, maar ineens knoei je per ongeluk wat van het warme goedje op je bank. Het resultaat: een lelijke bruine vlek. Ai, wat nu? Met deze stappen haal je in een handomdraai de koffievlek uit je bank. Het is van belang om de vlek zo snel mogelijk schoon te maken op een van deze manieren. 

Zo is je bank weer als nieuw.

Stap 1: Haal de hoezen eraf

Indien mogelijk, kun je het beste meteen de hoes van het kussen halen waar de vlek op zit. Zo voorkom je dat de vlek groter wordt. Kan dit niet bij jouw bank, dan kun je deze stap overslaan.

Stap 2: Haal het vocht weg

Zodra er geknoeid wordt is het van belang om het vocht weghalen door er een handdoek of theedoek op te deppen. Het beste is om een witte doek te gebruiken, omdat geverfd materiaal een ergere vlek kan veroorzaken.

Stap 3: Spoel de koffievlek

Indien mogelijk moet je de kussenhoes of het complete kussen onder de koude kraan houden. Laat de kraan vijf minuten lang over de vlek stromen. Je ziet dat de vlek al minder wordt!

Als je de kussenhoes niet kunt verwijderen, kun je in plaats van te spoelen ook direct baking soda en zout op de vlek strooien en dit dertig minuten in laten werken.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2