Kozijnen schoonmaken? Met dit trucje is het zo gedaan

kozijnen

We wisten niet dat het zó makkelijk kon zijn

Kozijnen schoonmaken is niet het leukste klusje in huis. Door de vele randjes kun je niet makkelijk bij het vuil komen, waardoor je er vaak veel tijd aan kwijt bent. Maar het kan ook anders! Met dit handige trucje is het schoonmaken namelijk zo gepiept. 

Kozijnen schoonmaken

We kennen allemaal het probleem: kozijnen schoonmaken. Eens in de zoveel tijd moeten we eraan geloven. Want in de randjes van je kozijn gaat veel vuil zitten. Dat is natuurlijk niet zo fris, en het ziet er ook niet bepaald schoon uit. Maar hoe krijg je dat nou makkelijk schoon? Je wilt er niet al te veel water bij gebruiken, want als dat in de randjes blijft staan heb je een nieuw probleem. Een schuurpons is te groot, en met een doekje kom je er ook niet echt lekker bij. Toch is die schuurspons dé oplossing, zo blijkt.

Lifehack

Op Instagram kwamen we namelijk een filmpje tegen, waarin iemand een lifehack deelt om kozijnen schoon te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een schuurspons, een stift en een mesje. Twee dingen die bijna iedereen wel in huis heeft. Hoe ga je te werk? Leg de schuurspons, met de ruwe kant naar boven, op de rand van je kozijn. Zet met de stift streepjes op de schuurspons ter hoogte van alle randen van je kozijn. Snijd het zachte deel van de spons vervolgens door met een mesje, bij alle streepjes van de stift.

In een veeg schoon

Nu past je spons perfect op je kozijn! Maak de spons een beetje nat in een sopje van water en schoonmaakmiddel, druk ‘m op je kozijn en voilà. In een veeg van links naar rechts is je hele raamkozijn weer blinkend schoon. We wisten niet dat het zo makkelijk kon zijn! Snap je nog niet helemaal wat we bedoelen? Hieronder kun je de video bekijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ale Souza (@alessandra_dicascriativas)

Lees ook: Hoe maak je dat gele schoonmaakdoekje eigenlijk schoon?

Bron: Instagram @alessandra_dicascriaivas | Beeld: Unsplash