Zo voorkom je dat je kreukels in je kleding krijgt door het droogrek

kreukels

Geen kreukels meer!

Het kan heel frustrerend zijn als je je kleding over het droogrek hangt en er van die nare kreukels in komen. Je ziet geen andere uitweg meer dan de strijkbout erbij pakken, maar eigenlijk moet dat toch niet nodig zijn voor een simpel t-shirt? Dat klopt! Er is namelijk een oplossing voor die hardnekkige kreukels…

Het is eigenlijk heel simpel!

Zwemnoodle
Kreukels voorkomen is eigenlijk heel simpel, je moet namelijk het drukvlak vergroten. Dit doe je heel gemakkelijk door een schuimrol, zoals bijvoorbeeld een zwemnoodle, over de ijzeren draden van je droogrek te bevestigen . Het enige wat je hoeft te doen is een snee maken in de noodle en ‘m op het draad te drukken. Nu is de druk verdeeld en zal er geen kreukel meer in trekken. Het is zo simpel! Hieronder een zwemnoodle voor degenen die niet weten wat het is:


Een zwemnoodle

Ijsklontjes
Ook kleding die je normaliter wél moet strijken kun je op een heel simpele wijze kreukvrij maken. Doe het kledingstuk tien minuten in de droger met twee of drie ijsklontjes. Doordat stoom ontstaat in de droger zal je kleding veel makkelijker kreukvrij worden, zónder dat hier een strijkbout aan te pas hoeft te komen. Zo wordt wassen opeens een stuk leuker!

Lees ook: Jakkes! Dit is waarom je kleding altijd eerst moet wassen na aankoop!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts, libelle | Beeld: Pixabay