Heb je last van maden in je afvalbak? Zo kom je er heel makkelijk vanaf

maden

Zo kom je van die vreselijke beestjes af

Het is voor veel mensen een ware nachtmerrie: je doet de prullenbak of de kliko open en opeens zie je allemaal maden door het vuilnis kruipen. Bah! Waarschijnlijke ben je je rot geschrokken en wil je zo snel mogelijk van de beestjes af. 

Geen nood, wij hebben de oplossing voor je.

Larven

Maden zijn de larven van vliegen. Vliegen leggen hun eitjes in een container. Eitjes die, onder de juiste omstandigheden -bijvoorbeeld warm weer-, al binnen een paar uren uit kunnen komen. Uit het eitje komt een larf gekropen die zich vol eet met eten, waarnaar hij in een pop verandert. Deze pop kan bij hoge temperaturen al binnen drie dagen uitkomen tot een vlieg. Maden komen dus voornamelijk in de prullenbak voor wanneer het warm weer is buiten.

Voorkomen

Om maden te voorkomen moet je er in de eerste instantie voor zorgen dat er geen eten in je afvalbak terecht komt. Althans, niet onafgedekt. Zorg ervoor dat je vlees bijvoorbeeld in een krant vouwt en vervolgens in de kliko deponeert. Plaats de container daarnaast in de schaduw om ervoor te zorgen dat de temperatuur in de container niet te hoog oploopt. Maak hem met regelmaat schoon en zet hem regelmatig open om een broeierig klimaat tegen te gaan. Is het kwaad echter al geschied en hebben maden zich al in je vuilniscontainer verscholen? Dan kun je de tips op de volgende pagina opvolgen om de maden tegen te gaan.

Pagina 1/2

Array