Heb je leren spullen? Met deze truc is het leer zo weer als nieuw!

leren

Je leren spullen zijn met deze tips zo weer als nieuw!

Prachtig, een mooi leren jasje! Staat overal bij en je hebt er jaren plezier van. Een leren bank is ook zo’n kwaliteitsproduct, het ziet er stijlvol uit en zit heerlijk.

Je bank, je schoenen, je jasje, je tas; je hebt vast meer leren producten in huis dan je denkt. Leer moet met zorg behandeld en schoon gemaakt worden om de kwaliteit zo lang mogelijk goed te houden. Dat hoeft geen bakken met geld te kosten door dure specialistische verzorgingsproducten aan te schaffen. Je kunt de verzorgingsmiddelen namelijk gewoon in de supermarkt krijgen, misschien heb je het zelfs al in de kast staan!  Met deze tips zijn jouw leren producten zo weer als nieuw, en je hebt er geen dure chemische schoonmaakmiddelen voor nodig!

Je leren jasje: Zorg er ten eerste voor dat je je leren jasje niet veel in de zon laat liggen. Hierdoor gaat het leer verkleuren en zal het vaker nodig zijn om een behandeling te geven. Als er opgedroogde regenvlekjes op zitten, kan je deze weghalen door de vlekjes over elkaar heen te wrijven. Voor vetvlekken kan je talkpoeder gebruiken. Als je een leren jasje echt wil schoonmaken, kan je hiervoor het beste verdunde babyshampoo gebruiken.

Gebruik om je leren bank schoon te maken groene zeep. Maak een sopje met wat lauw water en doe daarin een doekje. Zorg ervoor dat het doekje niet te nat is als je de bank gaat afnemen. Knijp het eerst even uit! Neem de bank daarna nog een keer af met schoon water en een scheutje azijn. Als je een hardnekkige vlek hebt zitten, kan je die plek behandelen met een sponsje en puur groen zeep. Neem dat plekje extra af met een lauw, nat doekje. Droog vervolgens de bank af met een oude handdoek.

Je kan voor je leren bank ook Spa Rood gebruiken: Gebruik een plantenspuit met vernevelaar. Vul de plantensproeier met Spa rood en sproei dit over je bankstel of chaise longue. Door de koolzuur in Spa rood wordt het vuil losgeweekt en kun je het vuil verwijderen met een schone witte handdoek.

Leren schoenen: schoenen van leer schoonmaken met een sopje van groene zeep. Insmeren met een sponsje en dan goed uitwrijven.