Let op, deze elektronische apparaten zitten vol bacteriën! Maak ze hierom goed schoon!

schoon

Verkouden- en griepvrij de seizoenen doorkomen is makkelijker dan je denkt. Niet alleen kun je gezond eten om de griep te voorkomen, maar ook kun je je elektronische spullen nèt iets vaker schoonmaken, er zitten meer bacteriën op dan je denkt.

Toetsenbord: Zorg dat je laptop en je toetsenbord uitstaan en niet aangesloten zijn op een stopcontact. Maak het toetsenbord schoon door het af te stoffen met een zachte borstel (make-upborstels werken goed). Met een licht vochtig doekje en een klein beetje spiritus haal je de vlekken op het toetsenbord weg.
Koelkast: Neem je koelkast wekelijks af met een desinfecterend doekje. Hoewel een desinfecterende spray ook werkt, blijkt uit onderzoek dat dit minder effectief is omdat het minder lang blijft zitten.’
Afstandsbediening: Een afstandsbediening wordt door iedereen aangeraakt. En dan meestal mét chips- of zweetvingers. Voor je afstandsbediening kun je een alcoholhoudend doekje gebruiken dat speciaal voor elektronica is ontwikkeld.
Telefoon: Gebruik een microvezeldoekje om het scherm regelmatig schoon te maken. Zet voor een grondige schoonmaak je telefoon uit en haal alle onderdelen los. Desinfecteer het toestel en haal overbodig vuil weg met een doekje en wattenstaafje gedoopt in een mengsel van water en azijn – je hebt maar een klein beetje nodig! Niet doen: Schoonmaakmiddelen direct op het scherm sprayen, want dan komen er misschien druppels in de speakers of microfoon en dat kan vervolgens het toestel beschadigen.


Pagina 2/2